Pintér Gergő vagyok, matematikus, dalszövegíró, performer.
A MateMorfózis laikus közönségnek szóló ismeretterjesztő eseménysorozat szerteágazó formában, művészeti együttműködésekkel. A zenéim is szervesen kapcsolódnak a MateMorfózsihoz.

Az Ismeretlen Kutatása – Dömötör Luca+Pintér Gergő témafelvetése

Műhely Alapítvány, 2018. aug. 30., 16.00

Az Ismeretlen Kutatása Programsorozat – Témafelvetés – Dömötör Luca és Pintér Gergő: ELKÉPZELEHETETLEN

https://www.facebook.com/events/686374901716284/

A programról röviden:
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy idén, a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán programjának támogatásával, a Műhely Alapítvány szervezésében újraindult az Ismeretlen Kutatása programsorozat, melynek keretein belül, az év során 3 alkotócsoport kutathat 8 héten keresztül az általa választott témakörben.
A művészek 3, a közönség számára is nyitott találkozó/esemény során osztják meg a kutatási témájukat. Az első ilyen alkalom, Szeri Viktor, Páll Tamás és Muskovics Gyula témafelvetése volt július 19-én a Trafó stúdióban P H O E N I X munkacímmel, amivel legközelebb a Színházak Éjszakáján, szeptember 22-én találkozhattok egy igen különleges, Trafó szomszédságában lévő helyszínen. De előtte, most Dömötör Luca és Pintér Gergő témafelvetésére hívunk meg Titeket, ahol megtudhatjuk, hogy ők milyen irányba indultak a közös kutatásuk kapcsán.

Szakmai mentor: Hód Adrienn
A program koordinátora: Fülöp László
Támogatók: NKA, EMMI
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.

—————————————————————————————
A témájukról:
Korunk tudományos eredményei önálló minőségeket képviselnek, melyeket szavakba önteni nehezen lehet, az által inkább csak körbejárhatók, meg nem érthetők, de főképp átérezhetetlenek. A képletek mögé rejtőző esszencia sokszor a szakemberek számára sem világos, ám intuitív módon tapasztalatom szerint megsejthető.
Ezen elméletek feldolgozásának lehetséges formája a más diszciplínákba való beépítés, jelen esetben a tánccal való összeépítés.
Amire készülünk, az szó szerint egy emésztési folyamat, azonosulási kísérlet azzal, ami állítólag van, és amik mi állítólag vagyunk.

Ilyen kérdésekkel foglalkozunk majd:
# Az ember hogyan tórusz? Hogyan tóruszolódik bele a természetbe? (Miért fontos ez és egyáltalán mi az a tórusz?)
# A teremtés és a születés mint dimenzióugrás (Dimenzióugrási Technikák Földlakóknak)
# Ponthalmazelmélet = csoportdinamikai jelenségek
# A csomó = a lehetetlen is lehet egy lehetőség
# Csúszkáló valóságok = mit jelent az hogy jelen lenni?
——————————————————————————————-
Az alkotókról röviden:

Dömötör Luca
“A Budapest Kortárstánc Főiskola elvégzése óta leginkább saját kreációimban vagy másokkal együttműködve alkotok és tanítok. 2013 óta vezetem Szabadmozgás Műhelyünket, mellyel különböző fesztiválokon táncosokkal és nem táncosokkal együtt keressük, hogy a mozgás miért mindenkié.
Első, Starscraper c. munkám a Műhely Alapítvány Antré programja keretében jött létre. Később az Imberbe Project-tel együttműködésben és a berlini Collegium Hungaricum támogatásával megszülettek a D for desire és togethering c. alkotások, melyek Berlinben és Budapesten voltak láthatók. Legújabb UNI c. munkám többek között a varsói Cialo Umysl Festival-on és a Dunapart Off showcase-en került bemutatásra.
Munkáimban, a tanításban és az életemben is a szabadság kérdése áll a középpontban, ennek kifejeződését, átadhatóságát keresem minden megnyilvánulásomban.”

Pintér Gergő
“Matematikus, tanár, a MateMorfózis ismeretterjesztő előadássorozat kifejlesztője, a (halál;orgazmus) diszkópank zenekar dalszövegírója és énekese vagyok. Hobbiból kontakt táncolok, és arról álmodozok, hogyan lehetne láthatóvá, átérezhetővé tenni a tudomány eredményeinek és más diszciplínák (művészetek, mozgás) megközelítéseinek a közös lényegét. A MateMorfózis szeánszokon és a dalaimban is gyakran ezt kutatom.”