Pintér Gergő vagyok, matematikus, dalszövegíró, performer.
A MateMorfózis laikus közönségnek szóló ismeretterjesztő eseménysorozat szerteágazó formában, művészeti együttműködésekkel. A zenéim is szervesen kapcsolódnak a MateMorfózsihoz.

Matek & Mozgás Műhely – „Elképzelhetetlen”

(Új) Gólya, 2019. szeptember 17., 18.00

Közös kísérletezésre hívunk Titeket két hetente az új Gólyába, Dömötör Luca kortárstáncos és Pintér Gergő matematikus!

Természetesen a program nyitott, első sorban nem matekosoknak és nem táncosoknak szól, minden érdeklődőt izgatottan várunk!

A közös munkánkat 2018 őszén kezdtük a Műhely Alapítvány Ismeretlen Kutatása programján. Vezérkérdésünk az volt, hogy absztrakt matematikai jelenségek hogyan jelennek meg az emberi mivoltunk szintjén. Ezt vizsgáltuk mozgás és közös játékok segítségével. A legkidolgozottabb matek és mozgás műhelyünk a csomózódással megjelenített viszonyrendszerekről szól, ezzel turnéztunk aztán néhány helyen, többek között Kolorádó és Ozora fesztiválon. Ozora hevületében megújítottuk a szerződésünket: ősszel folytatjuk!

A bennünk ragadt ötleteket, kidolgozásra váró játékokat a segítségetekkel szeretnénk formába önteni a közös kísérletezés során, két hetente a Gólyában!

Első alkalommal, szeptember 17-én 18 órakor a csomós játékokkal
kezdünk, majd megvizsgáljuk a folytatás lehetőségeit: emberi
ördöglakatok, fonatok, …

A továbbiakban talán belenézünk más workshopjainkba is: Dimenzióugrási technikák földlakóknak, Csúszkáló valóságok — de az sem kizárt, hogy ritmuskísérletekkel foglalkozunk. Együtt alakítjuk ki az irányvonalakat a lehetőségek végtelen dimenziós terében!

https://www.facebook.com/events/749838625470191/