Pintér Gergő vagyok, matematikus, dalszövegíró, performer.
A MateMorfózis laikus közönségnek szóló ismeretterjesztő eseménysorozat szerteágazó formában, művészeti együttműködésekkel. A zenéim is szervesen kapcsolódnak a MateMorfózsihoz.

MateMorfózis: Terek, lyukak, tükröződés

2020. március 3., kedd, 17:00 – 21:00
A „Térteremtés”, „Mi a lyuk”, és „Tükröződés térben és időben” című előadásaim témáiból a résztvevőkkel közösen formált szeánsz. Hogyan lehet a tér véges, de határtalan? Mi a lyuk: a tárgy tulajdonsága, vagy a külvilágé, ami áthatol rajta? Ha úgy alakul, magasabb dimenziókban is kalandozunk, megvizsgáljuk a tükröződés különböző formáit. Mozgékony társaság esetén az elhangzottakat egy-két Dömötör Luca táncművésszel közösen kifejlesztett játékkal illusztráljuk. Matektudás nem kell, de a határtalan kíváncsiságodat hozd magaddal!
Várlak!
Pintér Gergő
—————————————————
MateMorfózis – radikális közösségi ismeretterjesztés
Matek? Ha az, akkor teljesen más, mint ahogy eddig gondoltál rá! Mint irodalomból egy felolvasóest, úgy a MateMorfózis: közösségi élmény iskolán kívül, laikus közönségnek, képletek nélkül. A fantáziánkat mozgatja meg, nem számolunk, nincsenek képletek. A MateMorfózis célja nem a tudomány népszerűsítése. A MateMorfózis célja, hogy lehessen közünk a körülöttünk lévő, tudománnyal átitatott világhoz. A főszereplő az ember és nem a matematika.