Pintér Gergő vagyok, matematikus, dalszövegíró, performer.
A MateMorfózis laikus közönségnek szóló ismeretterjesztő eseménysorozat szerteágazó formában, művészeti együttműködésekkel. A zenéim is szervesen kapcsolódnak a MateMorfózsihoz.

Műhely Alapítvány: Az ismeretlen kutatása

2018. december 18., MU Színház

A program ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.
Bejelentkezés a szinhaz@mu.hu email címen lehetséges.

Elképzel/e/hetetlen

Alkotók: Dömötör Luca (táncművész, koreográfus), Pintér Gergő (matematikus, tanár, zenész)
„Korunk tudományos eredményei önálló minőségeket képviselnek, melyeket szavakba önteni nehezen lehet, az által inkább csak körbejárhatók, meg nem érthetők, de főképp átérezhetetlenek. A képletek mögé rejtőző esszencia sokszor a szakemberek számára sem világos, ám intuitív módon tapasztalatom szerint megsejthető. Ezen elméletek feldolgozásának lehetséges formája a más diszciplínákba való beépítés, jelen esetben a tánccal való összeépítés. Amire készülünk, az szó szerint egy emésztési folyamat, azonosulási kísérlet azzal, ami állítólag van, és amik mi állítólag vagyunk. Az ember hogyan tórusz? / A teremtés és a születés, mint dimenzióugrás / Ponthalmaz elmélet / A csomó = a lehetetlen is lehet egy lehetőség / Csúszkáló valóságok = mit jelent az, hogy jelen lenni?”

A többi előadóról bővebb info: http://mu.hu/aktualis-musor/2018-december/item/666-muhely-alapitvany-az-ismeretlen-kutatasa?fbclid=IwAR0S_vyw_yKo7kkh99TlPAnv5bqDzQh-8WJ0YEqc-YM1EfBcsMw4f8VLx3s

https://www.facebook.com/events/298244807567122/

http://www.wsf.hu/

http://mu.hu/