Pintér Gergő vagyok, matematikus, dalszövegíró, performer.
A MateMorfózis laikus közönségnek szóló ismeretterjesztő eseménysorozat szerteágazó formában, művészeti együttműködésekkel. A zenéim is szervesen kapcsolódnak a MateMorfózsihoz.

Ötös (Klubrádió)

Hétfőn Para-Kovács Imre vendége leszek a Klubrádió Ötös című műsorában.

 

Amibe kezdtünk belebonyolódni, de kitárgyalni már nem volt idő:
– A tudomány nem old meg mindent, nem mindenható, nem áll felettünk.
– Másrészt viszont több, mint aminek általában gondoljuk. Ha nem kinyilatkoztatásoknak és dogmáknak kezelnénk az eredményeit, hanem megértenénk a működésének módját, a kérdésfelvetéseket, a kritikai szemléletet, történetét és élőségét, a nemtudás izgalmas szabadságát és a kíváncsiságot, annak személyes mondanivalója volna számunkra,
Egy-két kiegészítést hozzáírok, amit nem sikerült így kifejteni.
– Dömötör Luca táncművésszel közös kísérletezésben voltaképp egy szóval a belső tereinket kutatjuk, a topológiai jelenségek belső leképeződését a testünkön, mozgásunkon keresztül átérezve. Imrének igaza van, tényleg nagyon jó egy táncoslánnyal dolgozni: a Goliból hasonló kísérletező-kereső attitűdöt hoznak a táncosok, mint amit én az ELTE matematikus szakon kaptam.
– A tudomány nem old meg mindent, nem mindenható, nem áll felettünk.
– Másrészt viszont több, mint aminek általában gondoljuk. Ha nem kinyilatkoztatásoknak és dogmáknak kezelnénk az eredményeit, hanem megértenénk a működésének módját, a kérdésfelvetéseket, a kritikai szemléletet, történetét és élőségét, a nemtudás izgalmas szabadságát és a kíváncsiságot, annak személyes mondanivalója volna számunkra, mint egy versnek.

https://www.klubradio.hu/archivum/otos-para-kovacs-imrevel-2020-aprilis-20-hetfo-1000-10054